Søløve

Sea Lion Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Otariidae
Videnskabeligt navn
Otariidae

Bevaringsstatus for Sea Lion:

I nærheden af ​​truet

Sea Lion Sted:

Ocean

Sea Lion Fakta

Hovedbytte
Fisk, krabber, blæksprutte
Habitat
Kystvande og stenede kyster
Rovdyr
Menneske, hajer, spækhugger
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Fisk
Type
Pattedyr
Slogan
Det er svømmeføtter, der tillader det at gå på landet

Sea Lion Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
Hudtype
Pels
Tophastighed
27 mph
Levetid
15-22 år
Vægt
300-1.000 kg (660-2.200 kg)

“Et af de største dyr i New Zealand”

De kan dykke ned til dybe dybder, de kan gå på alle fire, og de elsker at boltre sig og lege! De er søløver, en amfibisk art af havpattedyr. Søløver kan overleve i forskellige klimaer og have veludviklede sociale strukturer, der ofte efterligner menneskers. Nogle steder, som New Zealand, kommer søløver til listen over de største regionale dyr.



Fire fantastiske søløvefakta

  • Seks underarter:I øjeblikket er der seks underarter af søløver: Australske søløver, Californiske søløver, Galapagos søløver, New Zealands søløver, sydamerikanske søløver og Steller søløver.
  • Smarte søløver:Søløver er smarte. De forstår rudimentært tegnsprog, og nogle tjener endda i den amerikanske flåde for at hjælpe med modspioneringsmissioner!
  • Underart udryddelse:I en ikke alt for fjern fortid gled syv underarter af søløver gennem verdens farvande. Desværre døde den japanske søløve i 1950'erne på grund af overjagt og kommercielt fiskeri.
  • Store og små fætre:Søløver er havpattedyr og nære fætre med hvalross og sæler.

Sea Lion Taxonomy: Videnskabelige navne og betydninger

Almindelige sprogrødder



Der er seks underarter af søløver, alle med forskellige videnskabelige navne. Som du sandsynligvis har gættet, betyder deres almindelige brugsnavn 'havets løve', men hvad har de til fælles med deres landboende navnebrødre? Kort sagt, både løver og søløver har manke og brøler højt.

Ordet 'løve' kommer til det moderne engelske sprog gennem flere sproglige strømme, herunder gammelfransk og latin. Dens græske sproglige rødder er forbundet med en spartansk konge ved navn Leonidas.

Videnskabeligt navn for søløver

Alle søløver tilhører den taksonomiske familie af Otariidae, hvilket betyder 'lille øre.' I øjeblikket strejfer 13 Otariidae-arter på planeten, herunder søløver.

Nedenfor er de videnskabelige navne på de seks underarter af søløver.



Australske søløver- Det videnskabelige navn for australske søløver er Neophoca cinerea. Nogle gange er navnet stylet 'australsk sæl' og 'australsk søløve.'

Californiske søløver- Det videnskabelige navn for Californiske søløver er Zalophus californianus. Zalophus kommer til os fra græsk og oversætter til 'intensiv kam.' Californianus afspejler den region i verden, hvor de fleste arter lever. René Primevère Lesson beskrev først arten i 1828.

Galapagos søløver- Det videnskabelige navn for Galapagos søløver er Zalophus wollebaeki. Zalophus er afledt af græsk og oversættes til 'intensiv kam.' E. Sivertsen beskrev først underarterne i 1953.



New Zealand søløver- Det videnskabelige navn for newzealandske søløver er Phocarctos hookeri. De er også kendt som 'whakahao' og 'kautakoa' på det indfødte maori-sprog. Hookeri er til ære for flere bemærkelsesværdige naturforskere, herunder Joseph Dalton Hooker eller William Jackson Hooker.

Steller søløver- Det videnskabelige navn for Steller søløver er Eumetopias jubatus. Eumetopias oversættes til 'bred pande', og jubatus betyder 'manke'. Indfødte sprogtalere i Australien kalder søløver enten 'mawak' eller 'tl'ixin.' Steller kommer fra Wilhelm Steller, en naturforsker, der først beskrev dyret i 1741. Lejlighedsvis omtales de som 'nordlige søløver.'

Sydamerikanske søløver- Det videnskabelige navn for sydamerikanske søløver er Otaria flavescens. Otaria stammer fra Otariidae, hvilket betyder 'lille øre', og flavescens er latin for 'at blive gul'. De er også kendt som 'patagoniske søløver' og 'sydlige søløver.' På spansk går sydamerikanske søløver efter 'lobo marino' og 'leon marino.'

Sea Lion: Udseende og adfærd

Søløver ligner meget sæler. Men i modsætning til sæler har de øreklapper.

Selvom alle søløver er udstyret med lignende skeletstrukturer og fire svømmeføtter, der fordobles som fødder, når de er på land, varierer deres størrelse og farver blandt underarter. Alle søløver har grov, kort pels, og hannerne i hver underart har maner af varierende længde. Derudover er de udstyret med fem kløer på hver frontflipper, som de bruger til jagt og gribning på land.

Søløver har mellem 34 og 38 tænder afhængigt af underarten og køn. Fortænder, hjørnetænder, premolarer og molarer udgør søløver tænderstrukturer. Baby-søløver udvikler mælketænder i livmoderen, men kaster dem, før de bliver født.

Søløver er den næststørste arter af otariider, og nogle underarter kan nå 10 fod lange, hvilket er omtrent lige så længe som en og en halv kingsize-seng. Hvalross er de eneste andre otariider, der bedst søløver i størrelse.

Australske søløver- Kvindelige australske søløver er enten sølvfarvet eller fawnfarvet med en creme under mave. Hannerne er mørkebrune med gule maner. Hannerne vokser til ca. 2,5 meter og vejer ca. 300 kg. Kvinder er lidt mindre og vejer normalt ca. 105 kg (231 pund) med en længde på ca. 1,8 meter.

Californiske søløver-Mandlige Californiske søløverfarver spænder fra lysebrun til sort. Hunners pels er normalt lysebrun. Baby Californiens søløver er mørkebrune ved fødslen. Med hensyn til størrelse er hanner i gennemsnit 2,4 meter (7,9 fod) og hunner er 1,8 meter (5,9 fod). Hannerne vejer ca. 350 kg (770 pund) og hunnerne 100 kg (220 pund).

Mandlige californiske søløver har knap synlige maner og højkuplede pander.

Galapagos søløver- Galapagos søløver spænder i længde fra 1,5 meter (4,9 fod) til 2,5 meter (8,2 fod), og hanner er typisk større end hunner. Vægtmæssigt vælter de skalaerne mellem 50 og 250 kg (110 og 550 pund). Galapagos søløver skelnes ved deres spidse næse og lange, smalle næse. Galapagos søløver er dyrets mindste underart.

New Zealand søløver- New Zealands søløver er på den større side af arten. Hannerne vejer typisk mellem 320 og 450 kg (710 og 990 pund) og er mellem 240 og 350 centimeter (7,9 og 11,5 fod) lange. Kvinder er en smule tyndere med en længde på 180 til 200 centimeter (5,9 til 6,6 fod).

Babyer er født med brun pels. Voksne kvinder har en cremet grå frakke, mens hannerne er sorte eller brune med sorte maner.

Steller søløver- Steller søløver har en anden farve end de andre underarter og har en lysere lysebrun eller rødlig pels. Babyer er dog født med meget mørkt hår, der bliver lysere efter et par måneder. Kvindelige Steller søløver er mellem 2,3 og 2,9 meter (7,5 og 9,5 fod) lange. Hannerne er derimod mellem 2,8 og 3,3 meter (9,3 og 10,7 fod). Kvinder vejer mellem 240 og 350 kg; Hannerne er 450 til 1.120 kg (990 til 2.470 pund). Hannernes maner er meget tykke.

Steller søløver er dyrets største underart.

Sydamerikanske søløver- Mandlige sydamerikanske søløver vokser op til 2,7 meter (9 fod) i længden og vejer i gennemsnit 350 kg (770 pund). Kvinder er lidt mindre og vokser normalt til ca. 1,8 til 2 meter (6 til 7 fod) i længden. De vejer i gennemsnit ca. 150 kg. Både mænd og kvinder kan være enten orange eller brune, og babyer fødes i en grålig farve. Hannerne af arten har store hoveder og store maner.

Søløver er meget kloge, sprængfyldt med personlighed og boltrer sig med hinanden i timevis - ligesom menneskebørn! Søløver i Californien er de smarteste underarter, og du kan ofte finde dem i vandcentre og zoologiske haver, der laver tricks på kommando. Søløver er så intelligente, at den amerikanske flåde træner og bruger dem i missioner.

De lever typisk i grupper, men navnene på deres grupper afhænger af, hvad de laver. Når søløver hænger på land, kaldes de en 'koloni'. Når de er i vandet, er det rette udtryk 'tømmerflåde'. I parringsperioden kaldes søløver et ”rookery”. Da søløver er polygyne, kaldes hunnerne i en given tårn i parringssæsonen for en 'harem'. Søløver fodrer og vandrer i vand, men yngler og hviler på land. I den ikke-parrede sæson går han- og hunflåder generelt hver for sig, men alle hvalpe forbliver hos de kvindelige kolonier og flåder.

Når søløver overføres fra vand til land, kaldes det 'træk'. Og når de trækker ud, bliver de høje og kommunikerer gennem rytmisk gøen, knurren og endda buk! Utroligt nok kan mødre og deres babyer genkende hinandens vokaliseringer, selv i en pakke med 30 eller flere hylende søløver.

Søløver er også store dykkere og kan forblive under vand i op til ni minutter ad gangen. Endnu mere imponerende kan de dykke ned i dybden. Det dybeste registrerede tætningsdyk var 274 meter!

Søløver er generelt føjelige og legende, undtagen i parringssæsonen. Og selvom aggression med mennesker er usædvanligt sjælden, sker det.

Sea Lion Habitat

Søløver lever i forskellige klimaer i både den nordlige og den sydlige halvkugle. Atlanterhavet er det eneste store hav uden søløver. At være amfibisk - hvilket betyder at de lever deltid på land og deltid i vand - holder søløver sig til kystregioner. Plus, kystområder har normalt bedre fødekilder.

Australske søløver- Australske søløver findes på Australiens syd- og vestkyst, især omkring Houtman Abrolhos-øerne i det vestlige Australske og Pages-øerne i det sydlige Australien.

Californiske søløver- Californiske søløver skaber deres hjem i Stillehavet, fra Alaska ned til Mexico. Bekvem med mennesker, vil Californiske søløver trække ud på menneskeskabte lystbådehavne og moler.

Galapagos søløver- Som deres navn antyder, kalder Galapagos søløver Galapagosøerne hjem, og de yngler kun i denne region, inklusive Isla de la Plata, et andet landmasse. Galapagos søløver er yndefulde og legende og blænder turister, der besøger de berømte lande. De er så gregarious, at lokalbefolkningen betragter dem som øernes officielle 'indbydende fest.'

New Zealand søløver- New Zealands søløver samler de subantarktiske øer, herunder Auckland og Campbell Islands, ud over Syd- og Stewart-øerne.

Steller søløver- Steller-søløver beboer det nordlige Stillehav og kan findes ud for kyster i Rusland, Alaska og det centrale Californien. En mere ensom underart synes Steller-søløver at foretrække isolerede lokaliteter.

Sydamerikanske søløver- Sydlige søløver holder sig til vestkysten af ​​Sydamerika ud for bredden af ​​Ecuador, Peru, Chile, Falklandsøerne, Argentina, Uruguay og det sydlige Brasilien.

Sea Lion Diet

Søløver er primært kødædere, hvilket betyder at de spiser mest kød. De spiser dog lejlighedsvis på marine planteliv og tang. Nogle arter af søløver er så smarte, at de koordinerer med delfiner, marsvin og havfugle til storjagt.

Nedenfor er et diagram, der skitserer de forskellige fiskearter og andre høns, som hver søløveunderart lever af.

Sea Lion UnderarterKost
Australske søløverteleast, blæksprutte, blæksprutte, blæksprutte, hajer, hummer, pingviner, krebsdyr
Californiske søløverlaks, kulmule, hvide i Stillehavet, ansjoser, sild, stenfisk, lyngfisk, hundfisk, blæksprutte
Galapagos søløversardiner, tunfisk
New Zealands søløverAntarktisk hestefisk, patagonisk tandfisk, blæksprutte, blæksprutte, havfugle, krebsdyr, pels sæler
Steller søløversandart, pollock, Atka-makrel, hellefisk, sild, lodde, fladfisk, stillehavstorsk, stenfisk, sculpins, laks, blæksprutte, blæksprutte
Sydamerikanske søløverkulmule, ansjoser, blæksprutter, blæksprutte, pingviner, pelikaner, amerikanske pelsdyrsæler

Sea Lion Predators and Threats

Tidligere jagede mennesker søløver efter kød, huder og spæk. I 1800'erne kunne du købe Steller søløvehår til en krone hver, og folk brugte dem som rørrensere. I dag har nogle indfødte samfund stadig lov til at jage søløver til næringsformål.

Sygdom og menneskelig indgreb truer søløvepopulationer ud over madstress og naturlige rovdyr. Fiskenet viser sig at være særligt dødelig for søløver, da de bliver viklet ind i deres net og kaster sig rundt i et forsøg på at komme løs. Da netene dog ligger under vand i lange perioder, kan søløverne ofte ikke undslippe i tide og drukne. Fiskekroge udgør en anden fare for havpattedyrene.

I øjeblikket undersøger hold af specialister måder at udvikle menneskelige samfund langs kyster, der nærer den omgivende biodiversitet, herunder søløver.

Store hvide hajer og spækhuggere er naturlige rovdyr af søløver. Galapagos-underarten skal også bekymre sig om omstrejfende hundepakker.

El Niño, en cyklisk opvarmning af Stillehavet, har også vist sig ødelæggende for søløver, da det i høj grad mindsker deres madforsyning og øger sygdomme.

Reproduktion af søløve, babyer og levetid

Avlssæsonen for søløver er underartafhængig, men alle har en drægtighedsperiode på ca. 12 måneder. Nedenfor er et diagram, der beskriver parringssæsoner, avlsmiljøer og gennemsnitlig levetid for hver type.

Bemærk, at alle søløver lever længere i fangenskab. De aldersgrupper, der er anført nedenfor, gælder for vilde dyr. Derudover er alle søløver polygyne, hvilket betyder at en mand vil parre sig med mange hunner, men hunner parrer sig typisk kun med en mand.

Formentlig som mennesker gør mænd en indsats for at sikre det bedste rookery - eller parringssted - for at tiltrække kvinder. De bedste avlsmiljøer har sikker adgang til nærliggende vand og et hvalpeområde, hvor de unge - eller hvalpe - kan beskyttes mod rovdyr. Hannerne forlod tomhændet tilbagetog til en 'ungkarlskoloni', hvor de øger i håb om bedre held i fremtiden.

Afhængigt af underarten yngler søløver på enten stenede kyster eller sandstrande. Kvinder af arten eller køerne har typisk et barn eller en hvalp ad gangen. Meget sjældent føder en ko tvillinger. I de fleste tilfælde udfører damerne deres leverancer på land, men nogle har været kendt for at gøre det i vand. Mødre producerer mælk og vil, afhængigt af underarten, amme deres afkom i 6 til 12 måneder. Svømning og jagtundervisning starter omkring 2 til 3 måneder gammel.

UnderarterParringssæsonOpdræt og pleje af levestederGennemsnitlige levetid
Australske søløverParringssæsonen for den australske søløve er ikke fast og kan vare op til ni måneder.Køer opdrætter og plejer deres hvalpe i cirka tre år. Kvinder skiftes også til at passe hinandens hvalpe, mens de søger mad. Også kvinder adopterer babyer af køer, der dør.25 år
Californiske søløverMaj - augustKvinder hopper frit fra område til territorium for at finde den, de bedst kan lide, og styrer sig typisk for alt for aggressive mænd. De yngler på både sand og stenede kyster.15 til 20 år
Galapagos søløverMaj - januarHannerne skal arbejde for at holde hunnerne i deres tårn. Galapagos-kvindelige søløver er meget samfundsorienterede og etablerer legegrupper og børnepasningsplaner.15 til 24 år
New Zealands søløverDecember - februarNew Zealands søløver er territoriale og arbejder på at holde køer i deres tårn.23 år
Steller søløverMaj - augustLigesom Californiens søløver vælger hunner deres makker og bevæger sig frit mellem rookeries.15 til 20 år
Sydamerikanske søløverAugust - decemberHannerne etablerer avlsområder og besætter kvinder aggressivt. Hannerne vil endda gå så langt som at kidnappe hvalpe for at lokke hunner ind i deres harem.20 år

Søløvepopulation

Nogle arter af søløver er stabile; andre er ikke. Søløver i Californien er de mest folkerige underarter, og newzealandske søløver er truet. Nedenfor er en tabel, der viser populationerne af hver underart.

UnderarterAnslået befolkningInternational Union for Conservation of Nature (IUCN) StatusAndre befolkningsklassifikationer
Australske søløver14.730TruetWildlife Conservation Act of Australia viser Stellers som 'behov for særlig beskyttelse.'
Californiske søløver357.000Mindste bekymringArten er beskyttet under Marine Mammal Protection Act of 1972, som forbyr jagt, fangst og chikane.
Galapagos søløver20.000 - 50.000TruetDeres levested er en del af den beskyttede ecuadorianske nationalpark.
New Zealands søløver10.000TruetNew Zealand Threat Classification System viser søløver som nationalt kritiske.
Steller søløver39.000I nærheden af ​​truetNA
Sydamerikanske søløver265.000Mindste bekymringNA
Se alle 71 dyr, der starter med S

Interessante Artikler