Echidna

Echidna videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Monotremata
Familie
Tachyglossidae
Slægt
Tachyglossus
Videnskabeligt navn
Tachyglossus Aculeatus

Echidna Conservation Status:

Mindste bekymring

Echidna Sted:

Oceanien

Echidna Fakta

Hovedbytte
Myrer, termitter, insekter
Karakteristisk funktion
Lang snude og pigge og buede kløer
Habitat
Kølige og tørre skove
Rovdyr
Menneske, Eagle, Dingos
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Myrer
Type
Pattedyr
Slogan
Også kendt som Spiny Anteater!

Echidna fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Spiky
Tophastighed
18 mph
Levetid
15 - 40 år
Vægt
4 kg - 7 kg (9 kg - 15 kg)
Længde
35cm - 52cm (14in - 20in)

'Et af kun to pattedyr, der lægger æg!'



Echidnas, tidligere kaldet den spiny eller spiky anteater, er en af ​​kun to pattedyr, der lægger æg! Den anden er platypus. Interessant nok findes begge dyr i Australien. Echidnas findes også i Ny Guinea. Hvert andet pattedyr føder levende unge. Ligesom andre pattedyr fodrer echidna også sine unger med mælk, er varmblodet og har pels.



5 Utrolige Echidna fakta

  • Én art af Echidna (Zaglossus attenboroughi) er opkaldt til ære for Sir David Attenborough!
  • Echidna er jordens ældste levende pattedyr med evolution, der dateres tilbage til dinosaurernes æra!
  • Echidna er et af de mest genetisk unikke dyr, der lever i dag, med egenskaber, der sjældent ses hos andre arter.
  • Echidna har den laveste kropstemperatur af ethvert pattedyr på jorden i dag
  • Echidnas er en af ​​kun fire ikke-akvatiske arter, der bruger elektroreception til at lokalisere mad. De andre er platypuses, kakerlakker og bier.

Videnskabelige navne

Disse er fire arter af echidna. Deres videnskabelige navne er:

  1. Zaglossus bruijni
  1. Zaglossus attenboroughi
  1. Zaglossus bartoni
  1. Tachyglossus aculeatus.

Zaglossus echidnas er hjemmehørende i Ny Guinea, og Tachyglossus echidna er hjemmehørende i Australien. Hvad angår betydningen af ​​deres navne:

Zaglossus betyder 'gennem tungen' på græsk. Det kaldes også Cyclops langbenet echidna, fordi det er fra Cyclops Mountains i Ny Guinea.

Zaglossus bruijni blev opkaldt efter den hollandske naturforsker Antonie Augustus Bruijn, og Zaglossus bartoni, den østlige langbenede echidna blev sandsynligvis opkaldt efter naturforskeren Benjamin Smith Barton. Zaglossus attenboroughi er opkaldt efter den fremtrædende engelske naturforsker Sir David Attenborough.

Tachyglossus kommer fra græsk for 'hurtig' og 'tunge'. Aculeatus betyder 'spiny'.



Udseende og adfærd

Echidnas har robuste kroppe og næb, hvorigennem de ekstruderer en klæbrig tunge, der kan sprænge myrer, regnorme eller termitter. De forsvarer sig ved at rulle ind i en kugle, meget ligesom en jordvark eller en pindsvin og præsentere deres rygsøjler. Echidna pigge er lavet af keratin, som menneskelige fingernegle. De har overraskende store hjerner til deres størrelse og veludviklede hjernebarker.

Echidna I Græs

Den østlige langbenede echidna, Zaglossus bartoni, adskiller sig fra sine fætre ved at have fem kløer på forbenene og fire kløer på ryggen. Den kan veje mellem 11 og 22 pund og er fra to til lidt over tre meter lang. Det har sporer på sine bagben som platypus. Både mænd og kvinder er født med sporer, og de er ikke giftige, i modsætning til sporer fra den mandlige platypus. Kvinder mister deres sporer, men mænd holder dem. Kvindelige østlige langbenede echidnas er også større end mænd.

Der er fire underarter af Zaglossus bartoni. De er Zaglossus bartoni bartoni, Zaglossus bartoni clunius og Zaglossus bartoni smeenki, som begge har fem klør på alle fødderne og Zaglossus bartoni diamondi, som er det største medlem af arten.

Zaglossus bruijni, eller den vestlige langbenede echidna, er den største af alle æglæggende pattedyr. Det kan veje op til 36 pund og har lang pels sammen med rygsøjler. Den har tre kløer på fødderne og en kort hale. Snuden kurver ned og udgør det meste af dyrets hoved. Det har ikke tænder, men der er tænderlignende fremspring på tungen. Antallet af kløer et medlem af Zaglossus bruijni har synes at afhænge af individet. Nogle har kløer på de midterste tre cifre i en femcifret fod, mens andre har fem kløer. Kun mændene har sporer.

Sir Davids langbenede echidna eller Zaglossus attenboroughi er den mindste af Zaglossus echidnas. Det vejer mellem 11 og 22 pund. I dette tilfælde er hannen større end hunnen, og kun han har sporer på fødderne. Den har tæt, fin pels og kun få hvide pigge. Dens mangel på eksterne kønsorganer giver det og andre echidnas ordrenavnet Monotremata. Dette betyder, at dyret udskilles, parrer og lægger æg gennem en åbning kaldet en cloaca. Kvinder udvikler også poser.

Zaglossus attenboroughi er natlig og ligesom andre echidnas ruller op i en børstende kugle, når den er truet. Dens snude er ca. 2,8 inches lang og lidt lige end den for de andre arter.

Tachyglossus aculeatus er den kortbenede echidna, navngivet på grund af den hastighed, hvormed tungen fanger sit bytte. Ligesom andre echidnas er den tandløs og har ikke ydre ører. Den vejer mellem 4 og 15 pund og er 12 til 18 tommer lang. Hærdede puder findes bag på dyrets mund, og hanner har sporer på bagbenene. Denne echidna har kraftige forben og kløer ligesom en muldvarp. Dette lader det grave sig hurtigt ned i jorden. Det er tilpasset til at leve under jorden, fordi det kan tåle miljøer med lavt iltindhold og højt kuldioxid. Det kan ikke svede, så det forbliver i lånet i den varmeste del af dagen.

Den kortnæbte echidna dvale eller går i torpor om vinteren.

I modsætning til Zaglossus echidnas er den kortbenede echidna rigelig og findes i næsten alle australske levesteder og i den østlige del af Ny Guinea.

Habitat

Echidna foretrækker moderate temperaturer og kan findes undslipper varme i skyggefulde områder som tunneler, faldne træstammer, huler eller endda gravende under jorden. Zaglossus echidnas lever i skove højt i bjergene eller i alpine enge og har tendens til at undgå kysten. De findes i Ny Guinea og Australien.



Kost

Langbenede echidnas spiser orme og insektlarver, mens echebaner med kort næb spiser mest myrer og termitter. I lighed med myresluger bruger echidnas deres specielt tilpassede snude og tunger til at udtrække disse små bytte fra svært tilgængelige steder. Echidnas bruger også et elektroreceptivt system til at lokalisere deres mad. De har 400-2.000 receptorer i deres snude, hvilket gør dem utroligt følsomme over for underjordiske bevægelser og derfor i stand til let at lokalisere byttedyr. Mens denne tilpasning er almindelig hos akvatiske eller amfibiske dyr, er echidnas en af ​​kun fire ikke-akvatiske arter med denne tilpasning. De andre er platypus, bier og kakerlakker.

Andre utrolige Echidna-tilpasninger

Usædvanligt lægger Echidna ikke kun æg som et krybdyr, de har en pose som en kænguru, beskyttende pigge som en porcupine (dog ikke hule som en porcupines) en snude som en myresluger og en spiky tunge til ekstraktion af svært at nå mad. Med den laveste kropstemperatur hos ethvert pattedyr og en langsom metabolisme kan echidnas leve op til 50 år i fangenskab.

Rovdyr og trusler

Den største trussel mod echidnas er jagt. Aboriginal australiere betragter den lille skabning som en maddelikatesse. Selvom den kortbenede echidnas bevaringsstatus er mindst bekymret, er de andre echidnas sårbare eller kritisk truet. Faktisk kan en art måske endda være uddød.

Zaglossus bruijni er kritisk truet takket være tabet af sit levested og jagt. Folk i Papua, hvor de bor, betragter det som en delikatesse. Dog er jagt på det blevet forbudt undtagen under særlige omstændigheder.

Den østlige langbenede echidnas bevaringsstatus er sårbar på grund af tab af levesteder og jagt fra både mennesker og vildhunde. Imidlertid er dets status forbedret fra kritisk truet.

Echidnas er også i fare af parasitter såsom bændelorm, som de får ved at drikke vand, der bruges af inficerede dyr.

Reproduktion, babyer og levetid

Echidnas er ensomme og mødes kun for at parre sig. Efter at de er parret, opdrager hunnerne udelukkende babyerne. De fleste mennesker kender ikke de nøjagtige parringsvaner for Zaglossus echidnas, fordi de er så knappe, og det er svært selv at placere sporingsenheder på dem på grund af deres rygsøjler. Biologer antager, at disse echidnas parrer sig og reproducerer meget som deres fætter Tachyglossus aculeatus.

Fange kortnæbne echidnas når seksuel modenhed, når de er mellem fem og 12 år, og kvinder lægger æg fra hvert andet år til hvert sjette år. Der er ingen specielle navne for mandlige og kvindelige echidnas, sandsynligvis fordi det tog folk så lang tid at finde ud af, hvilket køn der var hvilket.

I parringstiden, der er mellem juni og august, efterfølges kvinden af ​​en eller en gruppe hanner. Hannerne følger i en enkelt fil i det, der kaldes et 'echidna-tog.' Dette kan fortsætte i et par dage eller i flere uger, men kvinden parrer sig kun en gang om sæsonen og kun med en mand.

Hunnen er gravid i cirka 23 dage, og i løbet af den tid skaber hun en børnehave. Hun lægger et æg i sin pose. Echidna-æg er læderagtige og cremefarvede. De er ca. en halv tomme i diameter og vejer mellem 0,053 og 0,071 ounce. Ægget klækkes om 10 dage, og babyen hjælper sig selv med at flygte med en ægtand, ligesom en kylling.

Baby echidnas kaldes puggles, og de er ca. 0,6 inches lange og vejer mellem 0,011 og 0,014 ounce. De forlader posen og fastgør sig til områder på deres mors bryst, der udskiller mælk. Disse er ikke de brystvorter eller patter, der findes i andre dyr, men pletter. Mælken siver ud fra snesevis af små porer. Mælken er så rig, at den undertiden er lyserød fra sit jernindhold. Dette giver babyen mulighed for at gå i lange perioder uden at fodre, mens moderen forlader hulen for at se efter mad. De fleste puggles sygeplejersker i cirka 200 dage, og derefter forlade hulen kort tid efter. Når dette sker, ophører barnet og dets mor med at have kontakt.

Befolkning

• Biologer mener, at der er mellem 5 og 50 millioner kortnæbede echidnas i Australien, skønt de er meget mere sjældne i Ny Guinea.

• Antallet af Zaglossus bruijni er i alvorlig tilbagegang, og dyret kan være uddød

• Der omkring 10.000 voksne Zaglossus bartoni fra og med 2015.

• Selvom antallet af voksne Zaglossus attenboroughi ikke er ukendt, er dets befolkning også faldende.

Se alle 22 dyr, der starter med E.

Interessante Artikler