Borneo Elefant

Borneo Elephant Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Proboscidea
Familie
Elephantidae
Slægt
Elephas
Videnskabeligt navn
Elephas Maximus Borneensis

Borneo Elephant Conservation Status:

Kritisk truet

Borneo Elephant Sted:

Asien
Ocean

Borneo Elephant Fakta

Hovedbytte
Græs, frugt, rødder
Karakteristisk funktion
Lang kuffert og store fødder
Habitat
Regnskov og tropisk skov
Rovdyr
Menneske, Tiger
Kost
Planteædere
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Græs
Type
Pattedyr
Slogan
Den mindste art af elefanter!

Borneo Elephant Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Læder
Tophastighed
27 mph
Levetid
55 - 70 år
Vægt
3.000 kg - 5.000 kg (6.500 kg - 11.000 kg)
Højde
2m - 3m (7ft - 10ft)

Borneo-elefanten er en underart af den asiatiske elefant og det eneste medlem af arten, der bor på øen Borneo.



Denne underart går også under det alternative navn pygmy elefant. Der er dog ikke noget lille ved dette gigantiske væsen. Efter en hvilken som helst måling er det stadig det største landdyr på øen Borneo. Meget om dets opførsel forbliver ukendt. Indtil World Wildlife Fund vedhæftede satellitbånd til et par Borneo-elefanter i 2005, var det meste af det, vi ved om denne underart, baseret på ekstrapolering fra undersøgelsen af ​​andre asiatiske elefanter. Da dens skæbne hænger i balance, er det nu et løb mod tiden for at redde det fra udryddelse.



4 Utrolige Borneo Elefant Fakta

  • Borneo-elefanten delte sidst en fælles forfader med sine asiatiske slægtninge omkring300.000 år siden. Isoleret fra de andre underarter har den udviklet sig separat på øen Borneo og har aldrig udvekslet gener med andre populationer af elefanter.
  • Asiatiske elefanter vokserseks sæt tændergennem deres liv.
  • Kvindelige asiatiske elefanter mangler normalt stødtænder, men de har lange tænder kaldet tushes placeret lige bag deres overlæber.
  • Elefantstammen er et imponerende instrument, der næsten ligner en menneskelig hånd. En af de mere fantastiske fakta om det er evnen til atbryde grene og svæve fluer væk.

Borneo Elephant Scientific Name

Det videnskabelige navn på Borneo-elefanten erElaphas maximus borneensis.Elephaser selvfølgelig navnet på den elefantfamilie, der inkluderer begge dele Afrikanske elefanter og Asiatiske elefanter .Maximuser det nøjagtige videnskabelige navn på den asiatiske elefantart. Som du måske allerede ved, er det et latinsk udtryk, der betyder største eller største, hvilket afspejler størrelsen på den asiatiske elefant. Det er også her, vi får det engelske udtryk maksimum.Borneensis, et latiniseret ord for Borneo, refererer kun til de specifikke underarter af Borneo. Der er faktisk fire underarter af den asiatiske elefant i alt. De andre tre er Sri Lanka elefant , det Sumatra elefant , og Indisk elefant . Det menes, at Borneo-elefanten har udviklet sig langt nok væk fra sin asiatiske modstykke til at berettige en særskilt underartbetegnelse.

Borneo elefant udseende

Borneo-elefanten deler mange træk til fælles med sine asiatiske slægtninge: det to-kuplede hoved, de mindre afrundede ører, de fire hove på bagfoden og den grå hud med små hårudløb. Men det udviser også mange fysiske forskelle, herunder rettere stødtænder og en længere hale. Den asiatiske elefant er generelt mindre end den afrikanske elefant, men Borneo-elefanten er omkring 30% mindre end andre asiatiske elefanter. Lille er i dette tilfælde relativ, da Borneo-elefanten måler mellem 8,2 og 9,8 fod høj og mellem 6.500 og 11.000 pund i vægt. Hannerne har en tendens til at have en meget større vægt end kvinder i gennemsnit.



Borneo elefant isoleret på en hvid baggrund

Borneo elefantadfærd

Elefantkufferten er et utroligt stort instrument. Takket være den store koncentration af muskler og nerver er det det vigtigste middel, hvormed elefanten interagerer med verdenen: vejrtrækning, ildelugtende, drikkende, kommunikation og gribende genstande. (Det har også en fingerlignende appendage i slutningen for at hjælpe med dette.)

Elefanten har brug for en lige så imponerende hjerne til at udføre alle disse fantastiske bedrifter med sin bagagerum. Borneo-elefanter er ikke blevet undersøgt meget for deres kognition, men elefantfamilien som helhed har en højt udviklet neocortex (svarende til mennesker , aber og delfiner ), der gør det muligt at bruge værktøjer, genkende sig selv i spejlet, løse komplekse problemer, efterligne adfærd og føle en række komplekse følelser. Observationer antyder, at elefanten kan opleve sorg og sorg over døden af ​​en nær ven eller et familiemedlem.

Besætningen er centrum for al social aktivitet og dagligdag for nogle elefanter. Denne meget samarbejdsvillige og altruistiske enhed består af fem til 20 voksne hunner (kaldet køer) og deres afkom. De mandlige tyre vandrer normalt alene i en ung alder eller slutter sig til alle mandlige ungkarlsgrupper, men hunnerne har tendens til at blive hos den samme besætning i store dele af deres liv. Den ældste og største kvinde bliver typisk matriark for hele besætningen. Hun hjælper gruppen med at træffe beslutninger og instruerer yngre mødre om, hvordan de skal passe deres unge.



Den asiatiske elefant er en crepuscular art, hvilket betyder, at den sover om dagen og udfører de fleste af sine aktiviteter i daggry og skumring. Trods sin ret besværlige stereotype er elefanten en hurtig løber og en overraskende god svømmer. Det kan nedsænke hele sin krop i vandet for at forblive køligt. Kun bagagerummet er synligt over vandet for at hjælpe det med at trække vejret. Elefanten dækker sig også i mudder eller jord for at holde kropstemperaturen nede i de varmere måneder.

Besætningens liv drejer sig om en nomadisk eksistens. Dette betyder, at det vandrer rundt i et massivt territorium på jagt efter vandhuller og rigelige kilder til mad. Flere grupper vil undertiden slutte sig sammen baseret på sæson, habitat og andre forhold.

Borneo Elephant Habitat

Borneo-elefanten er, som navnet antyder, endemisk i den nordøstlige del af øen Borneo . Selvom det er isoleret fra resten af Asien , Borneo er en af ​​de største øer i Stillehavet og en kilde til enorm biodiversitet. Den største koncentration af Borneo-elefanten findes i den malaysiske delstat Sabah på den nordligste spids af øen. Her vandrer den i skovene og græsarealerne i 12 til 18 timer om dagen på jagt efter ressourcer.

Borneo Elephant Diet

Borneo-elefanten er en planteædende dyr, der lever af en forskellig diæt af forskellige plantearter, herunder blomster, frugter, blade, korn og bark. For at opretholde sig selv kan en elefant forbruge hundreder af pund mad på en enkelt dag enten ved at græsse langs jorden eller gennemse bladene og træskuddene. Bagagerummet fungerer som en alsidig lem, der kan forstå vegetation og bringe maden til munden.

Borneo Elephant Predators and Threats

På grund af sin formidable størrelse har Borneo-elefanten intet at frygte for naturlige rovdyr. Selv de yngste elefanter er ret store og under alle omstændigheder beskyttet af flokken. Den eneste virkelige trussel er menneskeheden. Fordi denne underart kræver en stor mængde jord at leve i, har skovrydning til skovhugst, landbrug og plantager forringet sit naturlige habitat, hvilket ikke kun skaber fragmenterede befolkninger, men også fører til direkte konfrontation med mennesker. Elefanter bliver undertiden dræbt eller skadet, fordi de ved et uheld ødelægger afgrøder, når de bevæger sig gennem gårde og plantager. Nogle elefanter er bare offer for uheldige omstændigheder. Det anslås, at omkring 20% ​​af denne underart har lidt skader fra ulovlige snarer for at fange mindre vildt.

Borneo-elefantreproduktion, babyer og levetid

Borneo-elefantens reproduktive vaner er ikke godt undersøgt, men baseret på hvad vi ved om andre asiatiske elefanter, kan flere fakta ekstrapoleres. Det vigtigste element i mandlig seksuel adfærd er en midlertidig tilstand kaldet musth. I disse perioder bliver mandens hormoner forhøjede, og testiklerne forstørres. Dette gør det muligt for hannen i musth at konkurrere med andre elefanter (som normalt ikke er i musth) om kvindens seksuelle rettigheder ved at bryde, skubbe eller ramme med deres stødtænder. Den svagere mand vil give efter for den stærkere mand, før disse konkurrencer også bliver til en seriøs og dødbringende kamp. Dette system har en tendens til at favorisere ældre mænd, fordi musthed får intensitet med alderen.

Selvom elefanter kan parre sig hele året, menes det, at den kvindelige elefant kun er reproduktivt modtagelig i en begrænset periode på året. Hun vil demonstrere sin seksuelle tilgængelighed gennem forskellige vokaliseringer og bevægelser, hvilket får mændene til at konkurrere om hendes kærlighed. Det er normalt hendes valg, hvem hun vil parre sig med, men hun foretrækker mænd, der er i musth, fordi det er et signal om styrke og dominans.

Efter samliv vil manden undertiden blive hos kvinden lige længe nok til at forhindre hende i at parre sig med nogen anden, men ellers spiller han ingen rolle i forældrenes pleje. Når faderen forlader, bærer kvinden det unge afkom i omkring 22 måneder, hvilket måske er den længste af nogen pattedyrsart i verden. Hun producerer kun en enkelt kalv ad gangen og sjældent har hun tvillinger. Dette skyldes, at den asiatiske elefant har en usædvanlig lang udviklingstid.

Selvom de begynder at veje mere end 100 pund, skal kalvene vokse meget, før de når deres fulde størrelse. Barnet plejer morens mælk i mindst to år efter fødslen, men fuld fravænning forekommer ikke i næsten fire år. I løbet af denne tid vil både moderen og hendes slægtninge tage en aktiv rolle i kalvens udvikling. De vil give kalven beskyttelse og vejledning, indtil den er klar til at blive uafhængig. På grund af de massive investeringer, der kræves for at opdrage afkom, opdrætter hun kun en gang hvert fjerde til femte år.

Både mænd og kvinder har tendens til at blive kønsmodne i en alder af omkring 10 til 15 år. Hvis elefanten er stresset, kan seksuel modenhed blive forsinket med flere år til. Den typiske forventede levealder for denne art er omkring 50 år i naturen, selvom nogle individer kan leve op til 60 eller 70 år.

Borneo Elephant Population

Borneo-elefanten er en truet arter med færre end 1.500 individer tilbage i naturen. Det anslås, at antallet af befolkninger er faldet med 60% siden 1980. For at skabe mere bæredygtig skovbrugspraksis arbejder nogle organisationer som World Wildlife Fund med lokale plantageadministratorer og ejere i nærheden af ​​elefantens habitat for at skabe genplantede dyrelivskorridorer for at muliggøre fri bevægelighed mellem fragmenterede områder. Dette bør også reducere konflikter med mennesker.

Borneo elefanter i zoologisk have

Det Oregon Zoo har den eneste Borneo-elefant i USA: en kvinde kaldet Chendra. Hun blev født i Sabah, Malaysia i 1993 og senere fundet vandrende rundt i en palmeolieplantage, sulten og alene, med sår på hendes forben og venstre øje. Uegnet til liv i naturen kom hun i besiddelse af Oregon Zoo i 1999. Chendra er nu anbragt i sektionen elefantland sammen med andre asiatiske elefanter. Dette afsnit har tre sammenhængende udendørs rum, som elefanterne kan strejfe rundt i, plus foderstationer, muddervælge og en massiv pool.

Borneo Elephant FAQ

https://www.worldwildlife.org/species/bornean-elephanthttps://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/a/asian-elephant/https://www.britannica.com/story/whats-the- forskel mellem asiatiske og afrikanske elefanterhttps: //animaldiversity.org/accounts/Elephas_maximus/https: //wwf.panda.org/discover/our_focus/forests_practice/deforestation_fronts2/deforestation_in_borneo_and_sumatra Se alle 74 dyr, der starter med B

Interessante Artikler