Cross River Gorilla

Videnskabelig klassificering på tværs af Gorilla-floden

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Primater
Familie
Hominidae
Slægt
Gorilla
Videnskabeligt navn
Gorilla gorilla diehli

Bevaringsstatus for Cross River Gorilla:

Kritisk truet

Cross River Gorilla Sted:

Afrika

Cross River Gorilla Fakta

Hovedbytte
Blade, frugt, blomster
Habitat
Regnskov og tæt jungle
Rovdyr
Menneske, Leopard, Krokodille
Kost
Planteædere
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Troop
Favorit mad
Blade
Type
Pattedyr
Slogan
Mindre end 300 tilbage!

Cross River Gorilla Fysiske egenskaber

Farve
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Hår
Tophastighed
25 mph
Levetid
35 - 50 år
Vægt
100 kg - 200 kg (220 kg - 440 kg)
Højde
1,4 - 1,7 m (4,7ft - 5,5ft)

Cross River Gorilla bor i den bjergrige region mellem Nigeria og Cameroons.



Cross River gorilla (videnskabeligt navn: Gorilla gorilla diehli) er en underart af vestlig gorilla . Paul Matschie, i 1904, kaldte gorillaen over floden en ny art, selvom den er blevet mere og mere sjælden.



Disse gorillaer har brungrå eller sort pels. Ansigt, hænder og fødder har dog slet ingen pels. De har kegleformede hoveder, over hvilke hviler en rødlig kam.

Disse gorillaer er meget sociale og lever normalt i grupper fra 2 til 20. Grupperne ledes af en dominerende mand. Bortset fra den dominerende leder er der 6-7 kvinder og deres børn.



Cross River-gorillaer er seksuelt modne i en alder af 10 år og har normalt babyer hvert 4. år. Deres svangerskabsperiode varer normalt 9 måneder. Disse gorillaer bor i den bjergrige region mellem Nigeria og Cameroun.
Cross River gorillaer er planteædere og lever normalt af grene, nødder, blade og bær, som de jager efter fra forskellige planter.

Cross River-gorillaer er kendt for at være yderst effektive i børneomsorg og er kendt for at passe deres babyer indtil de er tre til fire år gamle. I løbet af denne tid reproducerer de sig ikke igen og lægger fuld vægt på deres nyfødte baby.

Utrolige Cross River Gorilla Fakta!

  • Tværfloden gorilla er en underart af Vestlig gorilla .
  • Der er kun 200 til 300 krydsflodsgorillaer tilbage i verden.
  • Cross River gorillaer er den mest truede store abe i Afrika.
  • De findes normalt ved grænserne mellem Nigeria og Cameroun.
  • De bor i et område, der er omkring 300 kvadrat miles.

Cross River Gorilla videnskabeligt navn

Cross-river gorillaer går forbi videnskabeligt navn “Gorilla gorilla diehli” og tilhører kongeriget Animalia og klasse Mammalia. De tilhører phylum Chordata og ordener primater. De tilhører også familien Hominidae og slægten gorilla.



Ordet 'gorilla' er rodfæstet i det antikke græske ord 'Γόριλλαι.' Ordet henviser til en 'stamme af hårkvinder', sådan beskrev navigatøren Hanno folket på Afrikas vestkyst (som nu er kendt som Sierra Leone). Kvinderne blev beskrevet som værende ”vilde” og “hårede”.

Cross River Gorilla Udseende og adfærd

Cross River gorillaer har en slank, men alligevel kort opbygning, parret med lyst hår. Disse gorillaer har lange arme og en fremtrædende ridgeline, der giver en slående kontrast til det flade ansigt og de brede næsebor. Deres mørke øjne er skjult af pels, som ofte er enten sort eller brungrå.

Ansigtet har normalt ingen pels, ligesom hænder og fødder. Deres hoveder er kegleformede, og de har en rødfarvet kam på hovedet. Gruppelederne, der er dominerende mænd, har ofte et sølvplaster på ryggen - det er også derfor, de kaldes silverbacks.

Cross River gorillaer er sociale og lever i familiegrupper på 2 til 20 personer. Deres opførsel ligner meget andre gorillaer. Gruppen ledes normalt af en silverback mand som den dominerende leder.

Den mandlige leder er normalt ansvarlig for at tage sig af kvinderne og børnene i gruppen og tager ofte ofte gruppens nøglebeslutninger som fodrings- og nestestederne.

En gruppe består normalt af den dominerende mand, seks til syv kvinder og deres børn. Rederiet sker i skovene, efter at disse gorillaer bygger reder med grene og blade. Rederierne er normalt på jorden.

Imidlertid ændres hvilestedene i regntiden, når de flytter deres reder til toppen af ​​træerne. Det meste af deres dag bruges på at spise. Kilder antyder imidlertid, at de også forkæler fritidsaktiviteter som pleje.

Disse gorillaer er normalt kendt for at være fredelige. Imidlertid kan de nogle gange blive aggressive over for mennesker, når de er truet. De kan angribe mennesker med grene, sten og urter, hvis de bliver provokeret.

Cross River gorilla, Limbe Wildlife Centre, Cameroun
Cross River gorilla, Limbe Wildlife Centre, Cameroun

Kryds floden Gorilla Habitat

Kendt som verdens mærkeligste gorillaer, Cross River gorillaer er små i befolkningen og ses sjældent nogensinde. De findes normalt på de bjergrige grænser i Nigeria og Cameroun. Dette levested kaldes Cross River bassinet.

Disse dyr er kendt for at hæmme de mest nordlige og vestlige regioner. De findes også i Afi-bjergene i Nigeria og Camerounernes Mbe-bjerge. Bortset fra det findes de også i Takamanda National Park i Cameroun og Cross River National Park i Nigeria.

De fleste af disse gorillaer findes i en højde fra 1500 til 3500 meter i de bjergrige regnskove og bambusskove.

Cross River Gorilla Diet

De fødevarer, der findes i diæterne i Cross River gorillaer, består hovedsageligt af blade, nødder, bær og liana, som er en træagtig vinstok. Disse planteædende gorillaer søger så langt de har brug for at gå efter deres næringsstoffer, selv uden for deres typiske foderområde for at få det, de har brug for.

Hvis denne gorillaart kommer ned til lavlandet, vil de sandsynligvis befinde sig i en utilfredsstillende situation med lokale landmænd, der høster bananer og plantaner. Selvom dette kan virke overvældende for området, har nogle lokale landmænd bemærket, at de er langt mindre destruktive for deres land end andre dyr med en mindre statur, inklusive vilde svin.

Den eneste måde, hvorpå gorillaer i Cross River søger mad i andre områder, skyldes manglen på ernæring i nærheden af ​​deres hjem. Alligevel var den eneste gang i nyere tid, at disse smukke pattedyr har forårsaget betydelig skade, i 2006. Denne begivenhed menes at have været resultatet af, hvor tæt gårdene var på gorillaernes skovhuse.

Kryds rovdyr og trusler over Gorilla-floden

Som alle de andre levende væsener på planeten er Cross River gorillaer også en vigtig del af økosystemet. Imidlertid står de også over for en masse trusler - både fra andre dyr og fra mennesker. Rovdyrene i Cross River gorillaer inkluderer krokodiller og store jungle katte.

Cross River gorillaen er truet af mennesker, da de tidligere blev jaget meget - hvilket også er grunden til, at antallet er ret lavt. Menneskelige aktiviteter som skovrydning udgør også trusler mod disse gorillaer. Cross River gorillaer er de mest truede store aber i Afrika.

Cross River-gorillaerne er kritisk truet. Efterhånden som befolkningen aftager, arbejder nogle organisationer for at beskytte de skove, de bor i, og forhindrer dem i at vove sig ud i lokale områder og miste fødekilder. Verdensdyrelivsorganisationen har flere partnere inden for den nigerianske og Camerouns regering for at beskytte visse områder.

Reproduktion, krydsning af Gorilla, babyer og levetid

Cross River-gorillaerne når modenhed omkring ti år. De føder normalt kun en gang i fire år eller deromkring, fordi niveauet af spædbarnpleje er meget højt i disse Cross River gorillaer. Disse gorillaer tager sig normalt af deres babyer, indtil de er tre eller fire år gamle. Drægtighedsperioden varer normalt omkring ni måneder - hvilket også minder meget om mennesker.

Cross River gorillaer er polygame dyr. Den dominerende mand i gruppen parrer sig normalt med alle de seksuelt modne kvinder i hans gruppe. Efter fødslen ammer de kvindelige gorillaer deres babyer og tager sig af dem indtil de er omkring tre til fire år gamle. Normalt føder disse gorillaer enlige babyer, og par er en sjælden begivenhed. Levetiden for disse gorillaer er normalt 35 til 50 år.

Cross River Gorilla Befolkning

Da disse gorillaer er kritisk truet på grund af jagt og andre menneskelige aktiviteter som skovrydning, er der kun omkring 200 til 300 Cross River gorillaer tilbage i verden. Størstedelen af ​​disse gorillaer er i Nigeria og Cameroun fordelt på ikke mindre end 11 familier.

Man bestræber sig derfor på at få dem til at bo på udpegede steder, så de kan trives i beskyttede omgivelser, da gorillaen på tværs af floden stadig falder. Bortset fra deres fragmenterede familier er en anden handel blevet meget lukrativ og en stor trussel mod arten - der sælger denne art som kæledyr.

Nogle mennesker har holdt Cross River gorillaen som kæledyr, hvilket er en farlig handel, der påvirker evnen til at bevare arten. Nogle jægere dræber forældren til babygorillaen for at tage dem med til at sælge, da de er lette at håndtere i en lille størrelse. Lige nu er truslen om at blive smittet med ebola og blive jaget nok til at gøre opsving til en umulighed på kort sigt. Alligevel er der håb om, at denne art vil komme sig efter disse trusler inden for de næste 75 år, så længe der fortsat gøres en indsats for at bevare deres levested.

Kryds floden Gorilla i zoologisk have

På grund af den kritisk truet status og det faldende antal Cross River-gorillaer rundt om i verden, hvilket holder dem i et fangenskabsmiljø gør det muligt for disse gorillaer at trives igen. For at se dem i en zoologisk have er der mange reserver og helligdomme, der er vært for dem, som Afi Mountain Wildlife Sanctuary.

Limbe Wildlife Centre i Cameroun har været den eneste zoologiske have, der har udstillet en af ​​disse gorillaer siden 2007. Gorillaen, der blev opkaldt Nyango, døde den 10. oktober 2016 som følge af sygdom, og der er ingen andre rapporter om zoologiske haver, der i øjeblikket holder disse pattedyr.

På trods af at de ikke er vært for disse dyr, tilbyder mange zoologiske haver og helligdomme vigtige fakta om Cross River gorilla for at tilskynde lånere til at støtte bevarelse.

Se alle 59 dyr, der starter med C

Interessante Artikler