Hvid-ansigt Capuchin

White-Faced Capuchin Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Primater
Familie
Cebidae
Slægt
Cebus
Videnskabeligt navn
Cebus Capucinus

Bevaringsstatus for hvide ansigter:

Mindste bekymring

White-Faced Capuchin Placering:

Mellemamerika
Sydamerika

Hvide-Faced Capuchin Fakta

Hovedbytte
Frugt, blade, insekter
Habitat
Høje tropiske skove og våde lavlandsregioner
Rovdyr
Menneske, slanger, ørne
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Troop
Favorit mad
Frugt
Type
Pattedyr
Slogan
En af verdens mest intelligente aber!

Hvide ansigts Capuchin fysiske egenskaber

Farve
  • Grå
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Hår
Tophastighed
35 mph
Levetid
16-40 år
Vægt
2,9-3,9 kg (6,4-8,6 lbs)

Den hvide ansigt capuchinaber gøber og hoster for at advare andre aber om et rovdyr i området.



Hvide ansigts kapuciner lever i sociale grupper på 18 til 20 aber. De er altædende og lever omkring 30 år i naturen. Disse aber skaber deres hjem i tropiske stedsegrønne og tørre løvskove, hvor baldakinerne eller toppen af ​​træerne vokser meget tæt sammen. De bor i Mellemamerika, specifikt Honduras, Costa Rica, Panama og Nicaragua. De findes også i Sydamerika, hovedsageligt i Colombia og Ecuador.



5 utrolige Capuchin-fakta med hvide sider!

  • Hvide ansigts kapuciner kommunikerer med hinanden ved hjælp af kvidrer, bjeffer og fløjter.
  • Denne type abe er dagligt, hvilket betyder, at den finder mad om dagen og sover om natten.
  • En hvidhåret capuchin bruger sin stærke hale til at balancere og hænge på trægrene.
  • Hvide ansigts kapuciner i fangenskab kan leve op til 45 år.

White-Faced Capuchin Scientific Name

Hvide ansigts kapuciner er også kendt som panamanske hvidehovedkapuciner og undertiden hvidstrup kapuciner. Deres videnskabelige navn erCebus capucinus. Disse aber hører tilCebidaefamilie og er iMammaliaklasse.

Disse capuchinaber fik deres navn fra kapucinerne i Italien. Disse krigere havde en hovedbeklædning eller kappe, der lignede den sorte pelshætte på hovedet på denne capuchinaber.

Der er flere typer capuchinaber, herunder Kaapori capuchin, kilehætte capuchin og sortehætte capuchin.

Hvid-ansigt Capuchin udseende og adfærd

Disse aber har sort pels på ryggen og benene og hvid pels på brystet og ansigtet. De hvide ansigtskapuciner er kendt for hætten med sort pels på hovedet. Voksne mænd kan veje op til otte pund, mens kvinder vejer omkring fem pund. Disse aber vokser til at være fra 15 til 17 inches i længden, undtagen dens hale, der er omtrent samme længde som sin krop. Til reference vejer en otte pund capuchin omtrent det samme som en gallon mælk. Og en abe, der måler 17 inches lang, er lidt længere end en bowlingnål.

Disse aber har en såkaldt prehensile hale. Dette betyder, at aben kan få fat i trægrene og andre genstande ved hjælp af halen. Det er næsten som en ekstra hånd! Denne hale hjælper dem med at hænge på lemmer og grene, når de bevæger sig gennem trætoppene. At holde sig oppe i høje grene hjælper dem med at undgå rovdyr.

Panamanske hvidehovedkapuciner kan bevæge sig meget hurtigt mellem træernes grene i deres habitat. Den hurtigste registrerede hastighed for disse aber er 34 km / t.

Hvide ansigts kapuciner bruger deres stemmer som en måde at holde sig sikre mod rovdyr. De har en speciel kvidrende / bjeffende lyd, de giver for at advare andre aber i et rovdyrs område. Dette giver aberne en chance for at gå højere op i træerne eller undslippe området.

Hvide ansigts kapuciner er meget sociale og lever i grupper på 18 til 20. En gruppe hvide ansigts kapuciner kan gå under mange navne, herunder en gruppe, en stamme, en vogn og endda en tønde. Så nu ved du, at en tønde fuld af aber ikke kun er et sjovt spil! De fleste tropper af capuchinaber med hvide ansigter består af kvinder. De forbliver hos den samme gruppe gennem hele deres liv, mens mænd migrerer fra troop til tropp, når de bliver ældre.



hvid-ansigt capuchin (Cebus capucinus) hvid-face capuchin på en gren

Hvid-ansigt Capuchin habitat

Hvide ansigts capuchinaber lever i Central- og Sydamerika, specifikt i de tropiske skove i Ecuador, Panama og Colombia. Apertropper lever højt i træernes baldakiner, hvor de kan finde mad, gemme sig for rovdyr og kommunikere med andre i deres gruppe.

De har brug for et klima med et højt fugtighedsniveau for at overleve. Hvis du nogensinde ser et foto af en hvid-ansigt capuchin abe stikke tungen ud; det er ikke uhøfligt. Denne abe stikker tungen ud for at tillade fugt at fordampe og hjælper dem med at forblive kølige i en særlig tør sæson.

Hvid-ansigt Capuchin diæt

Hvad spiser en panamansk hvide ansigtskapucin? Disse aber er altædende, så de spiser både kød og planter. De spiser nødder og frugter som figner og mango. Blade, insekter, firben , og fugle er også på menuen. Derudover spiser de undertiden træ rotter såsom den plettet spiny trærotte.

Forskere har observeret, at disse hvidhovedede aber er villige til at prøve at spise en række fødevarer - endda en ukendt frugt eller et insekt, de aldrig har set før. Kort sagt, disse aber vil prøve at spise alt, hvad de finder i deres habitat.

Hvide ansigts kapuciner rovdyr og trusler

Som de fleste mindre dyr har den hvide ansigt capuchin abe flere rovdyr. De jages af slanger , såsom træ-boa-indsnævrer og lansehovedslange. Andre rovdyr inkluderer ørne , jaguarer , kaiman og ocelots .

Som du ser, har de fleste af disse dyr let adgang til de træer, hvor denne abe bor. En ørn kan svinge ned for at angribe en capuchin med hvid ansigt, eller en jaguar kan følge en op ad et træ for at fange og spise den. En abe kan klatre ned fra et træ for at få en kølig drink ved et vandhul for kun at blive fanget af en kaiman .

Selvom denne abes første forsvar mod et rovdyr er at løbe væk, er der tidspunkter, hvor alle medlemmer af en tropp vil samles for at forsøge at bekæmpe et indtrængende rovdyr.

Hvide ansigts capuchinaber er også truet af tab af habitat gennem skovrydning. Plus, de jages undertiden af ​​mennesker, der ønsker at fange dem for at sælge som eksotiske kæledyr. Imidlertid er bevaringsstatus for denne abe Mindste bekymring . Selvom deres befolkning generelt er stabil, bestræbes der på at øge den. Dyrelivet bevarelse grupper og zoologiske haver opdrætter hvide ansigt capuchins at øge deres antal.



Hvid-ansigt gengivelse af Capuchin, babyer og levetid

Mandlige og kvindelige capuchinaber med hvide ansigter har forskellige partnere hver ynglesæson (januar til april). Når hunnerne er parede til at parre sig, laver de specifikke kvidrende lyde for mænd at høre. En kvindelig capuchin med hvid ansigt er gravid i cirka 160 dage og har kun en baby. Hun føder levende en baby, der kun vejer et par ounce, og moderkapucin tager sig af babyen.

En abe baby kaldes et spædbarn og kan se fra fødslen. En spædbarn ammer fra sin mor i to til fire måneder og går på sin mors ryg i de første seks uger af livet. Efter at den bliver fire måneder gammel lærer spædbarnen, hvordan man finder sine egne insekter, frugt, nødder og anden mad. Det er passet og undervist ikke kun af sin mor, men også de andre aber i troppen. Det tager denne abe mindst fire år at blive fuldstændig uafhængig.

En hvidhåret capuchin i naturen skal møde rovdyr, tab af levesteder og krybskytteri af mennesker. Dens gennemsnitlige levetid er ca. 30 år. Alternativt kan en hvid-ansigt capuchin opbevaret i en zoologisk have eller naturreservat leve op til 45 til 50. Den ældste hvide-ansigt capuchin, der er registreret, nåede 54 år.

Da disse aber bliver ældre, er de mere sårbare over for tarmparasitter, der kan forårsage frygtelig sygdom eller død.

Hvid-ansigt Capuchin befolkning

Ved sidste optælling i 2007 anslås det, at der eksisterer omkring 54.000 aber med hvide ansigter. Dens bevaringsstatus er Mindste bekymring .

Imidlertid er bestanden af ​​dette dyr faldende på grund af skovrydning og andre trusler, så avlsprogrammer er på plads i forskellige zoologiske haver og bevarelse af vilde dyr for at øge befolkningen.

Se alle 33 dyr, der starter med W

Interessante Artikler