Possum

Possum videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Diprotodontia
Familie
Phalangeriformes
Slægt
Phalangeridae
Videnskabeligt navn
Phalangeriforme

I Bevaringsstatus:

Mindste bekymring

I Sted:

Oceanien

Possum Fakta

Hovedbytte
Insekter, blade, blomster
Habitat
Bushland og regnskov
Rovdyr
Ræv, kat, rovfugle
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
2
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Insekter
Type
Pattedyr
Slogan
Der er 69 arter på det australske kontinent!

Possum Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Pels
Tophastighed
15 mph
Levetid
5-8 år
Vægt
0,1-14,5 kg (0,22-32 kg)

'Possum er et af de mest almindelige pungdyr i Australien.'



Disse natlige dyr kan navigere i høje træer med overraskende smidighed og aplomb. Nogle gange lever sideløbende med mennesker, kan possums ses eller endda høres snurre rundt på tage eller dæk om natten. Ordene possums og opossums bruges undertiden om hverandre, men de betyder faktisk forskellige ting. Opossum henviser specifikt til de amerikanske opossums. Possum henviser på den anden side til den australske sort med det videnskabelige navnPhalangeriformes. De tilhører forskellige ordrer, men er begge eksempler på pungdyr.



3 Possum fakta

  • Pungdyret er en gammel slægt af pattedyr, der adskiller sig fra placentapattedyrfor over 100 millioner år siden. Moderne possums, kænguruer og koalaer udviklede sig sandsynligvis fra en fælles forfader, der levede for omkring 20 til 30 millioner år siden.
  • Mænd og kvinder er kendt somjacks og jills, henholdsvis, mens en gruppe kaldes en passel.
  • I Australien og nogle af de nærliggende øer har spredningen af ​​byer gjort møder meget mere almindelige. Nogle gange betragtes som et skadedyr,possums kan lide at gemme sig i mørke områdersåsom loftsrum, skure og garager, der forårsager skader og ødelæggelse af haver, gårde, skove og udstyr. De repræsenterer næsten ingen fare for mennesker alene, men de kan sprede sygdomme ved at gennembore huden med deres skarpe kløer. Hvis du støder på en i eller i nærheden af ​​din bolig, er det en god ide at undgå kontakt og lade fagfolk fjerne dem på en human måde.

Possum videnskabeligt navn

Det videnskabeligt navn af possum erPhalangeriformes, der stammer fra det græske ordfalanger, der betyder edderkop, med henvisning til de sammensmeltede cifre på bagbenene. Possums er opdelt yderligere i flere forskellige familier og slægter. Familien tilPhalangeridaeindeholder størstedelen af ​​possums, herunder de velkendte almindelige brush-tail possums og cuscus. Andre variationer inkluderer pygmy possums, ring-tail possums, triokerne og svæveflyene. Der er omkring 70 forskellige arter af possums spredt over Stillehavsområdet. De hører til pungernes ordenDiprotodontiasammen med kænguruer , wallabies , koalaer og wombats .

Disse træk deles generelt mellem alle possums, men det udviser stadig en enorm variation, især med hensyn til deres størrelse. Den mindste art er den tasmanske pygmy possum, der måler mindre end 3 inches lang og vejer mindre end en blyant. Den største art er de to bjørne cuscus, der vejer op til 22 pund eller omtrent på størrelse med en tæmmet kat. Possums varierer også i andre fysiske egenskaber. Børste-halepossum har en meget furet hale med en nøgen underside. Ring-tail possum har derimod en flerfarvet hale.



Måske er den mest unikke tilpasning af alle possums svævefly. Som navnet antyder, har disse arter udviklet store hudklapper mellem deres lemmer, som gør dem i stand til at glide gennem luften. Disse klapper minder meget om flyvende egern (som faktisk er en gnaver og et placentapattedyr, ikke et pungdyr). Dette er et eksempel på konvergent udvikling: to separate dyr, der udvikler lignende træk af nøjagtig samme grunde. De fleste af svæveflyene besætter slægten Petaurus, men fjer-halen svævefly, der har tagget tåpuder til at klatre glat bark, indtager sin egen slægt, passende navngivet Acrobates.

Possum på en gren

Possumadfærd

Possums varierer lige så meget i deres adfærd som de gør i deres fysiske egenskaber. Børstehalepossumerne er natlige og ensomme væsner, der kun kommer sammen i ynglesæsonen. Som den mest jordbundne og jordbundne af alle besiddelser kan de bo i nærheden af ​​menneskelige hjem og haver. Ring-tail possums er derimod yderst sociale væsner, der bor i kommunale rede kendt som dreys. Disse grupper består normalt af det mandlige og kvindelige avlspar og afkom. De førnævnte svævefly (inklusive det velkendte egern svævefly og sukker svævefly) har klapper mellem deres lemmer for at glide mellem trægrene og jorden nedenunder. En art er blevet observeret for at rejse så meget som 65 fod på én gang.

Possums er ret føjelige altædende, der kun handler aggressivt, når de er truet. Nogle af deres defensive opførsel inkluderer at lege død, knurre, bære tænder eller udskille en dårlig lugt. Når de ikke jager, bruger possums det meste af tiden på at pleje eller sove. Possums kommunikerer med hinanden (og med potentielle trusler) gennem både lyd og lugt. Deres pakke med alarmopkald, parringsopkald og placeringsopkald inkluderer skrig, hves, klik, grynt og hyl. De har også duftkirtler på brystet for at markere territorium.



kan ikke bo

Possumet er hjemmehørende i Australiens skove og de omkringliggende øer Tasmanien, Ny Guinea, Celebes og Salomonøerne. Deres mest almindelige levesteder inkluderer regnskove, eukalyptiske skove, skovområder, kystnære buskområder og endda menneskelige kvarterer. Det eneste, de har brug for, er et relativt tæt netværk af træer, hvor de kan opholde sig til beskyttelse og mad.

Jeg kost

Possums har udviklet sig til at favorisere en altædende diæt, der inkluderer insekter , æg og en række forskellige plantestoffer, hvoraf nogle er giftige for andre dyr. Hvis de får muligheden, vil de også rense sig efter mad, der er tilbage af andre dyr og mennesker. Den nøjagtige kostsammensætning varierer afhængigt af tilgængeligheden af ​​mad fra et sted til et andet, så de bedst kan beskrives som opportunistiske. Nogle possumarter har en forstørret cecum (en pose i tarmene) til at fermentere og fordøje de meget fiberbaserede fødevarer i deres kost. De molære tænder har skarpe tip, der hjælper dem med at tygge gennem det hårde plantemateriale.

Possum rovdyr og trusler

Possums er almindeligt byttet af slanger , katte , hunde , ræve ugler, tiger quolls og andre store rovdyr. Tiger quolls og slanger er endemiske for Australien, men mange andre arter blev introduceret af europæiske bosættere og har kørt antallet ned. Possums er blevet jaget af mennesker for deres pels, men den største trussel mod deres eksistens er ødelæggelseshabitatet fra både brande og menneskelig aktivitet. Som det blev demonstreret af den destruktive karakter af bushenbranden fra 2019 til 2020, forværres disse hændelser stærkt af klimaændringer.

Possumreproduktion, babyer og levetid

Reproduktion varierer fra monogami (en enkelt kammerat) til polygami (flere kammerater) og næsten alt imellem. Kun bjergbørstehale-possum har evnen til at ændre sit parringssystem på et indfald baseret på hvor meget mad der er tilgængeligt i miljøet. Hannerne hover kvinder med deres høje opkald og kan far flere grupper af unge gennem hele parringssæsonen.

Når parret har kopuleret, producerer kvinden et eller to (sjældent tre) levedygtige afkom, typisk omkring de midterste måneder af året. Nogle arter producerer op til 10 afkom, men de fleste af babyerne dør hurtigt og efterlader kun nogle få. For at maksimere chancerne for overlevelse finder moderen et behageligt skjulested i træhuller eller forladte fuglereder til at bære sine unger. Kun et par arter konstruerer faktisk reder fra bunden.

Som med mange andre typer dyr er moderen ansvarlig for størstedelen af ​​forældrepligterne, mens fædrene næsten ikke bidrager til deres overlevelse. Den fælles ringhalepossum er den eneste art, hvor hanen også tager en fremtrædende rolle i omsorgen for de unge.

Drægtighedsperioden er normalt ret kort. Blandt børste-halepossumerne varer den kun i 16 eller 17 dage. De unge jukser, som de kaldes, kravler fra fødselskanalen ind i moderens pose med det formål at fodre hendes mælk. På dette tidspunkt er de stadig blinde og døve og måler kun få centimeter store. Glæderne er så afhængige af moderen, at deres læber faktisk smelter rundt omkring brystvorten for at forhindre, at det mister kontakt i de første par uger af livet. Selvom det bliver mere uafhængigt, forbliver joey inden i moderens pose for beskyttelse og sikkerhed i løbet af de næste par måneder. Når den endelig bliver for stor til posen, vil den undertiden migrere til moderens ryg.

Possum når normalt seksuel modenhed inden for det første eller to år af livet. Mange bliver offer for rovdyr og sygdomme, før de kan dø af naturlige årsager, så levetiden for nogle arter er normalt ikke mere end 10 eller 15 år i naturen. De kan leve endnu længere i fangenskab, hvor det er sikkert mod de fleste trusler.

baby kan

I Befolkning

Befolkningstal er vanskeligt at estimere, men bevaringsstatus kan variere ret drastisk efter art. Ifølge IUCNs røde liste, som er en uafhængig organisation, der sporer bevaringsstatus for mange dyr, kan possums variere mellem mindste bekymring og kritisk truet . Børstehalepossum, der er udbredt i Australiens kystregioner, har integreret sig så godt i det menneskelige samfund, at det er et almindeligt syn. I den anden ende af spektret er den vestlige ringhalepossum og feepossum begge kritisk truet. Mange arter ydes i øjeblikket beskyttelse af Australiens regering. Det er ulovligt at jage, fange eller dræbe mange possums af en eller anden grund. Ikke desto mindre anslås det, at en fjerdedel af Australiens 27 possum-arter i øjeblikket er truet af udryddelse.

Possums i zoologisk have

Det San Diego Zoo , som er en af ​​de få zoologiske haver i USA, der har australske possums af enhver art, har en lang historie med de østlige fælles ring-tail possums. De oprindelige tre medlemmer (en mand og to kvinder) blev bragt til zoologisk have tilbage i 1984. Efter flere år uden besiddelser modtog zoologisk have mere fra Healesville Sanctuary i Victoria, Australien, men de er ikke altid på udstilling.

Se alle 38 dyr, der starter med P

Interessante Artikler