Kiwi

Kiwi videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Struthioniformes
Familie
Apterygidae
Slægt
Apteryx
Videnskabeligt navn
Apteryx australis

Kiwi Conservation Status:

I nærheden af ​​truet

Kiwi Sted:

Oceanien

Kiwi fakta

Hovedbytte
Orme, edderkopper, insekter, frugt
Karakteristisk funktion
Rund krop og lange, skarpe og lige næb
Vingespænding
40cm - 60cm (15,7in - 23,6in)
Habitat
Skove og tæt skov
Rovdyr
Ræve, hunde, katte
Kost
Omnivore
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Orme
Type
Fugl
Gennemsnitlig koblingsstørrelse
5
Slogan
Kun fundet i skoven i New Zealand!

Kiwi fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • hvid
Hudtype
Fjer
Tophastighed
12 mph
Levetid
8-12 år
Vægt
1,3 kg - 3,3 kg (2,6 kg - 7,3 kg)
Højde
25cm - 45cm (9,8in - 17in)

Kiwien er en brun, fuzzy, flyve fugl, der er hjemmehørende i New Zealands skove og jungler. I de senere år er kiwien blevet truet, hovedsagelig på grund af indførte rovdyr som hunde, katte, rotter, fritter og væsler, der jager kiwien og spiser dens æg. Kiwien er næsten hjælpeløs mod disse eksotiske trusler, og der er mange støtteorganisationer for kiwier, der driver bevaringsprojekter for at forsøge at beskytte den resterende kiwi-befolkning. Den største af disse kiwibevaringsprojekter drives af Bank of New Zealand.



Der er mange forskellige arter af kiwi, men alle kan kun findes beboer New Zealands skove. Det antages, at den utrolige mangfoldighed af denne ønation skyldes dets tidlige adskillelse fra Australien og resten af ​​kontinenterne for millioner af år siden ved hjælp af tektonisk pladeforskydning.



Kiwien er den nationale fugl og ikon i New Zealand. Faktisk kaldes de indfødte i New Zealand ofte også kiwier. Kiwien vises også på mange flag og symboler på tværs af øerne.

Kiwiens æg vejer omkring et pund, hvilket er 450 g. Kiwiens næb er omtrent på størrelse med en tredjedel af kiwiens krop. Kiwien bruger sit lange næb til at rodde gennem løvet på jorden på jagt efter mad.



Kiwier er altædende dyr og spiser en række både planter og dyr. Kiwien jager hovedsageligt orme, insekter og edderkopper, men spiser også frugt og bær, generelt dem, der er faldet til skovbunden.

Kiwi menes at være relateret til struds og emu, hvilket gør kiwi til det mindste medlem af denne fuglefamilie. Ligesom det er større fætre, er kiwien ude af stand til at flyve på grund af dets lille vingespænd og store vægt. Derfor tilbringer kiwien sit liv på skovbunden.

Selvom kiwier generelt er ensomme dyr, er kiwier kendt for at leve parvis dele af deres liv. Disse kiwipar parrer sig kun med hinanden, og den kvindelige kiwi er kendt for at være større end den mandlige kiwi, hvilket betyder, at den kvindelige kiwi generelt er den dominerende fugl.



Før introduktionen af ​​dyr som katte og hunde vandrede kiwier i New Zealand i stort antal, da der ikke var nogen naturlige rovdyr der foruden mennesker. Det er siden mennesker bosatte sig der med deres kæledyr, at kiwi-antallet hurtigt er faldet. I dag menes der kun omkring 200 kiwier tilbage i naturen.

Kiwier er meget nomadiske fugle, hvilket betyder, at de er kendt for at bevæge sig meget i stedet for at blive et sted. Kiwier graver huller i løbet af dagen, som de sover om natten, og flytter derefter til et andet sted og bygger en ny hule den næste dag. Den eneste undtagelse herfra er, når kiwien reden for at lægge sine æg. Den kvindelige kiwi lægger i gennemsnit fem æg pr. Kobling, som det tager næsten 3 måneder at klække. Den mandlige kiwi er den, der ruger æggene for det meste af tiden.

Se alle 13 dyr, der starter med K

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Encyclopedia Of Birds

Interessante Artikler